تاثیر دلار ۴۲۰۰ تومانی بر صنعت دارو چیست ؟

تحولات ارزی در روزهای اخیر تاثیر یکسانی بر صنایع بورسی نخواهد داشت . صنایع صادرات محور و صنایعی که مجبور به تهیه مواد اولیه با ارز هستند ، در دو روز گذشته چندین بار صف های خرید و فروش را تجربه کرده اند و در واقع هنوز شرایط ارزی جدید و تحولات آن در صنایع مختلف بررسی نشده است .

به گزارش بورس آنلاین ، رستمی مدیر مالی شرکت سبحان دارو «دسبحان» در این خصوص به بورس۷ گفت: مواد اولیه صنعت دارو با ارز مبادله ای، و تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز این صنعت با ارز آزاد خریداری می شد. اگر یکسان سازی نرخ ارز به معنای واقعی اجرا شود، هم مواد اولیه و هم تجهیزات با دلار ۴۲۰۰ تومانی تهیه خواهد شد. به نظر می رسد در این صورت سودآوری دارویی ها تفاوت چندانی نخواهد کرد.  اگر بهای تمام شده دارویی افزایش داشته باشد، معمولا قیمت محصول رسما افزایش یافته و این موضوع پوشش داده خواهد شد. ضمن اینکه نرخ دلار مبادله ای نیز در ماه های اخیر رشد کرده بود. بنابراین نگرانی خاصی بابت دلار ۴۲۰۰ تومانی وجود ندارد.

وی در رابطه با پیش بینی وضعیت صنعت دارو بیان کرد: مهمترین مشکل صنعت دارو، کمبود نقدینگی و طولانی بودن دوره وصول مطالبات می باشد که عمدتا به دلیل اجرای طرح سلامت گریبانگیر شرکت ها شده است. ظاهرا روند وصول مطالبات و گردش نقدینگی صنعت نسبت به سال گذشته، فرق چندانی نداشته و کماکان با همان شرایط مواجه ایم. البته بخشی از مطالبات صنعت دارو از طریق اوراق مرابحه دریافت شده ولی اگر شرکتی برای تامین منابع مالی از طریق سیستم بانکی و تسهیلات مشکل داشته باشد، ناچارا اوراق را با کسر بخشی از مبلغ نقد خواهد کرد.

رستمی در خاتمه تصریح کرد: شرکت سبحان دارو پس از تغییرات مدیریتی مترصد تولید داروهای پربازده بوده و امیدواریم امسال اوضاع سودآوری شرکت بهتر از سال قبل باشد.

کد خبر 392161

اخبار مرتبط

  • بازار سرمایه در مسیر فرسایش

    بازار سرمایه در مسیر فرسایش

    کارشناس بازار سرمایه گفت: با تایید قیمت ارز ۴۲۰۰ تومانی برای اقلام دارویی و اقلام ضروری، باز هم نمی توان گفت دارویی ها صنایع پیشرو هستند، چرا که با کمبود نقدینگی روبرو هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =